Overslaan en naar de inhoud gaan

Metejoor

Metejoor (echte naam: Joris van Rossem) wordt geboren in Duffel en groeit op in een warm nest in Vosselaar, samen met zijn zus Lisa.

In zijn jeugd houdt hij zich voornamelijk bezig met sport en later zal hij zich ook inzetten als jeugdtrainer, met zijn enthousiasme en openheid vind hij gemakkelijk zijn weg in deze wereld en een toekomst als turnmeester lijkt voor hem dan ook een voor de hand liggende keuze.

Ondertussen speelt muziek steeds een rol op de achtergrond, hij trommelt op alles wat geluid maakt, zingt hele dagen mee met zijn zus(je) en gaat soms mee naar optredens van zijn ouders en nonkel…

De angst om te falen houdt hem lang tegen en hij houdt zijn zangtalent zoveel mogelijk verborgen voor vrienden en familie….

Totdat:

Zijn zus Lisa in februari 2016 meedoet met The Voice van Vlaanderen en het bij hem zo kriebelt dat hij het gewoon niet meer kan onderdrukken..

Het toeval wil (“Ik geloof niet meer zoveel in toeval”) dat hij spreekwoordelijk aan de hand van zijn zus, op een mooie dag, binnenloopt in de Popvilla studio van producer Hans Francken, die hem aanspoort om ook iets te zingen en meteen ingenomen is met zijn stem.

“Plots leerde ik mensen kennen die in een andere wereld actief waren dan binnen de sport”

“Plots stond ik in de Popvilla achter een micro te zingen”

“Plots droomde ik van heel andere zaken”

“Plots werd ik Metejoor”

Nu is hij er, de eerste single “Ik hou van jou”, een cocktail van akoestische gitaren en frisse, dansbare reggeatonbeat met een stralende Joris die eindelijk zijn angsten durft opzij te zetten om iedereen te laten meegenieten van zijn stem en enthousiasme.

5 mei 2017 is een dag om nooit te vergeten voor deze ruwe diamant!

Verlies deze Metejoor niet meer uit het oog….